Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

8 d’abr. 2014

El circ avui

Des del 20 de març i fins al 26 d'abril, al Mercat de les Flors de Barcelona s'esdevé el programa El circ d'ara mateix, dedicat al circ contemporani, una disciplina que va molt més enllà del que tradicionalment i popular hem entès per 'circ'. Una art escènica que ha evolucionat i madura encara avui d'una manera sòlida i ferma.

Copiem un paràgraf del text que el crític de circ Jordi Jané ha escrit com a introducció al programa El circ d'ara mateix del Mercat:

(...) Avui, el circ contemporani és un circ tan divers i atomitzat com ho són les personalitats dels seus creadors/intèrprets. És una modalitat d’espectacle que, havent posat sempre les tècniques acrobàtiques i d’equilibri al servei dels conceptes i les emocions, en els últims anys experimenta una creixent inclinació cap al minimalisme formal, un minimalisme també conseqüent amb l’evidència que, avui per avui, la proesa per la proesa ja no és ni l’objectiu principal dels artistes ni el màxim desig del públic. (...) Jordi Jané

Dins d'aquest gairebé mes sencer de programació al Mercat, podreu trobar-hi dos espectacles presents també aquesta mateixa temporada a Lleida, al nostre Teatre Municipal:

Foto: Gina Aspa
-Cabaret petrificat, de la companyia Escarlata Circus, que vam tenir al Teatre el passat 7 de març, quan tot just havien estrenat a Terrassa. És una peça que aplega dos dels creadors més peculiars del nostre país -Escarlata Circus i Jorge Picó- i el resultat és d'una poesia i humanitat, brutals. Vegeu-ne la crítica de Maite Guisado aquí.





"Pelat" Joan Català
-Pelat, de Joan Català, que va estar present a la darrera edició de FiraTàrrega, i a un assaig obert del qual vam anar l'any passat amb els espectadors del Teatre a fer una Visita a ca l'artista. Pelat explica la relació de l'home amb el treball, amb l'esforç, i la relació del treball conjunt amb el resultat. Joan Català ens parla de les feines artesanes des de la perspectiva de la dansa, el circ i el moviment.



Vegeu el programa complet d'El circ d'ara mateix aquí.