Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

18 de febr. 2010

"El jardí pintat" la proposta familiar de diumenge a la tarda

El jardí pintat, TPO
Diumenge, 21 de febrer de 2010
17 i 19 h, Sala 2
Preu 6 €, durada 50'
El jardí pintat
és un jardí creat pel pintor Rebwar Saeed en què es troben i es persegueixen els colors i les formes sinuoses del jardí oriental. A escena dues ballarines conviden el públic a entrar en un espai virtual representat per una catifa sobre la qual es recolzen quatre ambients interactius: el jardí groc (de terra), el jardí blau (d'aigua), el jardí verd (de fulles), el jardí roig (d'amor). L'acció teatral acaba al jardí dels
jocs d'aigua.



En aquest espectacle els nens i nenes viuen l'experiència d'un viatge als colors i a les formes del
paisatge natural oriental. Les dues ballarines dansen dins dels diferents quadres, cadascun dels quals
conté un ambient de joc animat. En aquesta exploració les ballarines conviden el públic a pujar sobre la
catifa/jardí, i aquí, pedres, terra, plantes, flors, aigua, animals suggereixen una relació amb l'espai que és física, sensorial, perceptiva.

En aquest escenari tecnològicament sofisticat el públic és convidat a interactuar-hi i a viure d'una forma lleugera i instantània una acció lúdica basada en una relació "tàctil" amb les imatges i els sons. Els jardins proposen una experiència estètica i ajuden els nens i els adults a desenvolupar un acostament primari al teatre, al moviment i un contacte lúdic amb les arts.

Una coproducció del Teatro Metastasio Stabile della Toscana i el Lyric Theater Hammersmith
Amb el suport de l’Istituto Italiano di Cultura di Barcelona


Entre el 2002 i el 2007, la companyia va desenvolupar el projecte CCC (Children Cheering Carpet), una tecnologia aplicada sobre una catifa provista de sensors que produeix sons i imatges projectades des de dalt. Alhora, la companyia va continuar el seu estudi sobre les dinàmiques de la comunicació teatral, basades en el
llenguatge del cos i les imatges. Aquesta recerca va donar com a resultat una trilogia d'espectacles per a nens dedicats a la poesia dels jardins: “El Jardí japonès”, “El jardí pintat” (inspirat en els jardins orientals) i “El Jardí italià”, i altres dues producciones: “Papallones” (2007) i “Barroc” (2008).

El format CCC ha permès a TPO crear tant espectacles com instal·lacions interactives concebudes expressament per a galeries d'art o museus i festivals, que tant npetits com grans han apreciat i gaudit arreu del món.
Des del 2002 TPO ha participat en nombrosos festivals arreu d'Europa, Àsia, Amèrica o Austràlia, i actualmente és reconeguda com una de les companyies de teatre més originals i innovadores de tota Europa.

TPO va rebre el Premi Ade Art Digital (Polverigi) el 2004.