Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

17 d’oct. 2008

Lleida forma part del circuit de Ciutats Amigues del Circ de Catalunya

Es crea un circuit estable d'11 ciutats per promoure el circ en totes les seves vessants
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), i 11 alcaldes i regidors d'arreu de Catalunya han formalitzat la creació de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ amb la voluntat de crear un circuit estable de circ a Catalunya i promoure'l en totes les seves vessants.
La xarxa està formada per les poblacions de Figueres, la Bisbal d'Empordà, Lleida, Mataró, Pineda de Mar, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. El col·lectiu de Ciutats Amigues, al qual els municipis s'hi sumen a petició pròpia, s'ampliarà en els propers anys. Les ciutats assumeixen el compromís de desenvolupar, durant un període mínim de quatre anys, una programació continuada d'activitats i espectacles de circ en igualtat de condicions que la resta d'arts escèniques i a organitzar activitats que promoguin la creació de nous públics.
Per la seva banda, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es compromet a donar suport econòmic a les activitats incloses en el projecte de cada Ciutat Amiga. L'import d'aquest suport podrà ser de fins al 40% del cost de les activitats. Aquestes subvencions es vehicularan anualment a través de convocatòries públiques de subvenció al llarg dels anys de vigència del Pla integral del circ.


Pla Integral de Circ de Catalunya