Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

16 de febr. 2010

"A taula!", de Playground, serà l'Escorxadijous d'aquesta setmana


A taula! de Playground
Dijous, 18 de febrer de 2010, 21 h, Sala 2, 6 €

La representació de la vida a escena. Com l'òpera, com el cinema, com el teatre: plegada de trucs, d'enginys per seduir-te, manipular-te. L'entorn que et representa, com un mirall enorme que no oblida. I el temps.

Espectacle que centra la mirada i la investigació en la recerca de la memòria dels objectes quotidians que ens envolten en l’espai casolà. Objectes farcits de records, de moviments essencials dels qui els han manipulat i per tant, testimonis únics de l’evolució existencial de l’home. Objectes que transmeten tot allò que callem, intentem obviar, dissimulem, amaguem. La passivitat i l’actitud permissives de tots els objectes quotidians transformats en protagonistes absoluts. I l’home, de manera excepcional, al seu servei.A taula! inicia una trilogia escènica presentant l’atmòsfera global d’una casa que s’anirà construïnt en els propers tres anys. Un espai escènic manipulat a distància, emmarcat amb línies i observat com metàfora de l’espai íntim individual: la casa que habitem.

A casa ens trobem amb nosaltres mateixos. A casa tot allò que ens envolta és un gran mirall que reflecteix la nostra ànima. I en tot allò que manipulem, el record perdura. Tots els gestos, fins el més insignificant, esdevenen part de nosaltres, de la nostra memòria.

Espectacle coproduït pel Teatre Lliure, el Teatre Schaubude de Berlín i el Projecte SONE i PLAYGROUND.
Amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Llull, l'Animal a l'Esquena, Cèl·lula - Organisme de Creació Escènica, l'Ajuntament de Celrà i el Programa Cultura 2007-2013 de la Unió Europea.