Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

28 de juny 2011

Torna a Graus el festival NOCTE

NOCTE és el Festival Internacional d'Arts Escèniques de Graus , i entre el 7 i el 10 de juliol de 2011 en tindrà lloc la 8a edició. Al llarg de les passades set, el festival ha adquirit una dimensió internacional i s'ha consolidat com a fòrum creatiu i plataforma d'exhibició escènica.

Enguany presenta novament un programa extens, equilibrat i de qualitat. Amb una fórmula de 4 nits i 4 itineraris artístics diferenciats, al NOCTE 2011 es podrà gaudir d'una dotzerna d'escenaris urbans, 25 espectacles a càrrec de 23 grups i companyies de teatre, dansa, circ i música.
Hi haurà fins a 17 estrenes i el festival s'erigeix com una de les principals cites de l'escena al carrer del nordest peninsular. Per procedències, NOCTE compta altre cop amb 5 companyies locals, 9 d'aragoneses (les propostes de dansa de LaMov o D_Ruses, l'estrena de l'espectacle al voltant de la figura d'en Joaquín Costa creat per Viridiana Teatro, a més de la música de Trivium Klezmer, La Talega o Dadá), 5 de la resta de l'Estat (Organik i Ciclicus entre d'altres), i 6 d'internacionals, de les quals cal destacar els treballs procedents de França gràcies al projecte europeu Hito, amb el qual treballen a Graus des de mitjan maig les companyies Azeïn, de circ, i Le Solarium, amb l'artista Faye Formisano al capdavant.
A més, el festival té la seva pròpia convocatòria de residències artístiques amb el programa Algorines, mitjançant el qual en aquesta edició aprticiparan Corazón de Vaca i Noelia Sidrach.

El festival està organizat per l'Ajuntament de Graus, i compta amb la col·laboració del Ministerio de Cultura (INAEM), Gobierno de Aragón (Direcciones Generales de Cultura y Acción Exterior), Diputación de Huesca i la Red Aragonesa de Espacios Escénicos.