Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

27 d’abr. 2013

29 abril, Dia Internacional de la Dansa

El 1982 el Comitè de Dansa de l'Institut Nacional del Teatre va fundar el Dia Internacional de la Dansa que se celebra tots els anys el 29 d'abril, aniversari de Jean-Georges Noverre (1727-1810), el creador del ballet modern.
 
La intenció del Missatge del Dia Internacional de la Dansa és celebrar la dansa, per gaudir de la universalitat d'aquesta forma d'art, per travessar totes les barreres polítiques, culturals i ètniques i unir la gent amb un llenguatge comú: la dansa.
 
Cada any, un missatge d'un coreògraf o ballarí es distribueix a tot el món. La personalitat és seleccionada pel Comitè Internacional de la Dansa de l'ITI, que col·labora amb la World Dance Alliance, membre cooperant de l'ITI. Juntament amb aquesta entitat, l'ITI i el seu Comitè de la Dansa  celebren aquest Dia Internacional de la Dansa a la UNESCO a París.

Enguany, el missatge l'ha escrit Lin Hwai-min, coreògraf taiwanès i fundador del Cloud Gate Dance Theatre de Taiwan.

Us deixem aquí l'enllaç al missatge 2013 en castellà: