Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

9 de juny 2010

Festival PNRM d'Olot


PANORAMA No és un altre festival, és el festival d'allò altre

Del 10 al 13 de juny de 2010 a Olot hi haurà molt bon panorama.
Si poguéssiu escapar-vos-hi, seria genial.
Si no, seguiu les propostes que s'hi presentaran, segur que en podeu trobar alguna a prop de Lleida i són molt interessants!!

Borrón#8, dels valencians Losquequedan, va ser finalista del Premi de Projectes d'Arts Escèniques Lleida 2009 i els vam poder veure el passat 26 de setembre a l'Escorxador i està programat pel dijous 10 a Olot.

El mateix dijous, SANTI FONDEVILA (crític de teatre a La Vanguardia), KIM PUJOL, MARTA OLIVERES i MARGARIDA TROGUET, directora del Teatre Municipal de l'Escorxador, explicaran què hi ha a L'altra banda del mirall: Seguint amb la línia argumental de Borrón#8, diferents agents culturals explicaran escènicament el rerefons del seu treball: un crític, un teòric, una mànager i una programadora.

També hi haurà els lleidatans Tombs Creatius i Carles Porta amb la seva Puck Cinema Caravana (que ja hem vist a la nostra ciutat amb motiu d'Animac i de la Fira de Titelles, en les respectives edicions del 2010).

Seguint amb la celebració del 25è aniversari de la companyia Margarit Mudances, que van iniciar a Lleida el passat mes d'abril, la ballarina i coreògrafa Àngels Margarit oferirà a Olot el seu Solo per a habitació d'hotel.

Baró d'Evel Cirk Cie, Premi Nacional de Circ 2010 segons vam poder saber fa poc, també seran presents a la capital de la Garrotxa amb l'espectacle La Sort du Dedans. També mooolt recomanable.

Els catalans Antigua i Barbuda estrenaran a PNRM el seu Circo de las Penas, una instal·lació d'autòmats genials.

La lleidatana Marta Betriu i Les Fancynants Cia presenten l'espectacle guanyador de la Beca Incubadora d'Olot 2009, El meu món no cap en aquesta casa, on l'espai es converteix en absolut protagonista.

A més, i com a activitats paral·leles, estan programats un Taller d'Espectadors i una Escola de Programadors conduïts tots dos per Mehdi Idir, musicòleg, director teatral, gestor cultural i, des del 2001, director de Comunicació i Públics del Parc et Grande Halle de La Villette de París, on estructura i desenvolupa el Servei de Mediació Cultural. Des de fa 4 anys, a més també s’ocupa de la política de residències artístiques del Parc.

Idir conduirà als espectadors que vulguin apuntar-se al taller per viaranys poc coneguts, aportant elements de reflexió i de debat al voltant d'ells mateixos i de les arts escèniques en general...