Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

EscorxadeBoot

EscorxadeBoot1
(llegit 'escorxadebut': l'Escorxador recolza els debutants)

Aquest programa ofereix acompanyament i assessorament a joves fans de la programació Escorxadijous que es trobin en un procés de creació d'un projecte escènic "no convencional" en format de bootstrapping, això és, començar alguna cosa sense recursos.

El terme bootstrapping sorgeix de les aventures de Karl Friedrich Hieronymus, el baró de Münchhausen (1720-1797), un baró alemany que en va servir com a patge a Antoni Ulric II, duc de Brunswick-Luneburg, i més tard es va allistar a l'exèrcit rus, fins al 1750, i amb el qual va participar en dues campanyes militars contra els turcs. En tornar a casa, Münchhausen suposadament va contar diverses històries increïbles sobre les seves aventures, com ara haver cavalcat sobre una bala de canó, haver anat a la lluna i haver sortit d'uns aiguamolls tot estirant-se la seva pròpia cua o -en altres versions- els cordons de les seves botes, d'aquí la paraula anglesa bootstrapping2
A partir d'aquests relats, Rudolf Erich Raspe va crear un personatge literari entre extraordinari i antiheroi, còmic i bufó de vegades, o que causa certa pena en d'altres, que actualment és un reconegut mite de la literatura infantil, hereu entre molts d'El Quixot i d'Els viatges Gulliver, i amb un missatge filosòfic radicalment oposat al racionalisme imperant de l'època.

Foto: Íntims Produccions
Engeguem, doncs, aquest nou servei de recolzament a artistes i creadors amb el projecte El lloc d'Íntims Produccions. Es tracta d'una companyia jove, creada l'estiu del 2012 i formada per joves que estan acabant els estudis d'Art Dramàtic a l'Aula Municipal de Teatre. [www.facebook.com/intimsproduccions - https://twitter.com/IntimsTeatre - http://el-lloc.blogspot.com].


El projecte El lloc ha estat seleccionat per formar part del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2013.

1.- Boot: en anglès i en termes informàtics: arrencar, engegar.
2.- Bootstrapping: en anglès i en termes de negocis: engegar una activitat emprenedora sense capital inicial.