Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

16 de març 2009

"Fortuny Venise", òpera contemporània, el 21 març 2009 a les 21 h

Fortuny Venise és una òpera de la productora Acteon, el nucli de la qual és la personalitat fascinant i polifacètica de Marià Fortuny i Madrazo, fill de Marià Fortuny i Cecilia de Madrazo. Més que en una escenificació biogràfica, la música de Diego Dall’Osto, el libretto de Lluís Meseguer i la direcció escènica de Rafel Duran, intenten submergir-se en el temps apassionant i complex que va viure l’artista; les seues relacions personals i artístiques amb personatges coneguts de les arts i la tècnica; les seues creacions estètiques i industrials; i els fets històrics que va presenciar.

Text, música i posada en escena formen una continuïtat on els diferents llenguatges es complementen i es reflecteixen els uns en els altres. En tant que espectacle, en tant que òpera, Fortuny Venise proposa una sèrie de visions líriques a través de les quals el protagonista ofereix claus poètiques, reflexives, històriques i estètiques que ens permeten entendre el seu temps, que és encara el nostre, i potser el de sempre, el del món i la humanitat.

Us recomanem que visiteu el web de l'obra per saber-ne més i escoltar-ne fragments:

www.fortunyvenise.org

"Otra vez" espectacle per a nens i nenes, a l'Escorxador el dia 21 març 2009


Otra vez és un viatge cap al desconegut amb l'objectiu de descobrir el món.
En un espai circular, delimitat per 50 cadires per a 50 nens i nenes, apareixen uns viatgers amb maletes de les quals treuen objectes, joguines, estímuls que desperten els sentits i la imaginació dels espectadors, amb la qual cosa provoquen sorpresa i, potser, una petja indeleble que els acompanyarà sempre.
Otra vez es una invitació a compartir des de dins la sorpresa del descobriment d'un món que es va construint davant dels ulls meravellats dels més petits.
La llavor de la proposta naix del llibre Ser quinto, d'Ernst Jandl i Norman Junge, publicat a Espanya per Lóguez Ediciones l'any 1999. Unes joguines trencades esperen, assegudes en cadires, el torn d'entrar per una porta per poder ser reparades.
Després de la lectura del llibre s'amunteguen, com al calaix de les joguines, les idees, les paraules, les imatges, els objectes.


Espectacle en castellà