Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

6 d’abr. 2009

"Devoris Causa" 4 passis els dies 18 i 19 abril 2009

Escarlata Circus és Premi nacional de Circ 2007

Espectacle inscrit en la poesia humano-animal, circense i caníbal-verdulaire dels tres personatges centrals de la història.

Res és fàcil ni és el que sembla. Tot és pura ficció de la realitat i tot és realitat en la ficció.

Provocar subtilment el conscient col·lectiu posant de relleu el síndrome humà dels castells de sorra, construir per destruir, viure per morir, fer per desfer, conèixer per ignorar. Tots aquests conceptes, sovint els construïm damunt de fonaments febles i esfondredissos. A l'espectacle hi juguem, en fem ressò, els posem de manifest; fem existir per després fer desaparèixer, plorant, rient, jugant, ballant, desafiant... Un clam a la llibertat, a la imaginació...


Escarlata Circus celebra el seu 21è aniversari damunt d'un pastís guarnit amb cabrioles, sentiments, equilibris, gravetat, destresa, animalitat, cruesa, dolçor i totes les potingues d'un rebost molt estimat.
Provem de transformar la vida, la nostra i la vostra, o bé participar a una petita fase d'emocions.
La vida és recta o, de vegades, dóna tombs. Nosaltres hem triat l'espiral plena d'alenades d'aire fresc, que arriben del més enllà, farcides d'equilibris, gravetat i tots els sentits a flor de pell. Devoris Causa és passat, present, futur i, sobretot, imaginació, que és l'espai més atemporal que existeix fora de mides i de catalogacions, l'espai de llibertat per excel·lència.
Espectacle servit en la intimitat d'un espai circular en el qual la poesia del moviment de dos personatges ens farà viatjar al futur passat del plusquamperfet indefinit de les emocions. La manipulació d'elements, en aquest cas verdures, ens serveix per explicar una història cruel i quotidiana amb els perfums més saborosos de la cuina. L'experimentació en el moviment i l'aprofundiment en la dramatúrgia d'uns personatges que supuren circ pels pors en els moments menys esperats, condimenten la història de forma agredolça, picant, amargant i fins i tot, salada. No és un espectacle culinari ni de circ ni de dansa ni de teatre; és un convit a un ritual quotidià farcit d'intriga, de tastets, de proeses, de moviment i de drama.

L'aviram quedarà hipnotitzat per la mirada penetrant del seu ensinistrador.

Entreu en aquest antre i deixeu-vos emportar per les alenades de suculentes olors.

Tasteu-ho tot i, després, en parlem.

Bona digestió!!!

www.escarlata.com