Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

22 de març 2011

27 de març, Dia Mundial del Teatre

L'any 1961 es va establir el Dia Mundial del Teatre  el 27 de març, dia en què l'Institut Internacional del Teatre de la UNESCO (ITI) i la comunitat teatral de tot el món celebren i organitzen actes ben diversos arreu del planeta.
Un dels més importants és la lectura i la difusió del Missatge del Dia Mundial del Teatre, encarregat cada any a una persona relacionada amb el teatre que comparteix reflexions sobre aquest tema i sobre la cultura de la pau. El primer Missatge fou escrit per Jean Cocteau (França) el 1962. Cada any des de llavors, el Missatge es tradueix a més de 20 llengües i és difós per tot el món.
Jessica A. Kaahwa
Enguany, l'encarregada d'escriure'l ha estat Jessica A. Kaahwa, una autora ugandesa, dramaturga, actriu i investigadora. Dóna classes als departaments de Teatre i de Literatura de la Universitat de Makerere. Ha estat impulsora d’iniciatives que han utilitzat el teatre i els mitjans de comunicació en la resolució de conflictes. Actualment, continua experimentant amb les teories per ampliar el discurs sobre la pràctica teatral. Els seus darrers treballs són Teatre de significat personal i Teatre de Conflictes de comunicació.

Aquí podeu llegir-lo en català: http://www.world-theatre-day.org/picts/WTD_Kaahwa_Catalan.pdf