Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

13 de maig 2009

"La Tanca" de Josep Pere Peyró, dissabte 16-05-09

La Tanca és la continuació del drama dels clandestins, no dels que travessen per mar, sinó dels que ho fan per terra. Un dels personatges de l’anterior espectacle, Les portes del cel, era una dona embarassada. Si la desgràcia ven quan més desgraciada és, la imatge d’una dona embarassada, exhausta i atemorida, és de les més cercades.

Fidels a la filosofia de la companyia de fomentar el coneixement de noves cultures, els sis actors que representaran l’obra són de nacionalitats molt diverses, uns arrelats a la tradició africana i d’altres educats dins la cultura europea.

Naoemé viu amb la seva mare en un poblat del Camerun. Naoemé està embarassada de tres mesos i vol anar a Europa. La màfia del transport dels clandestins la portarà fins a la tanca de la frontera, però això acabarà sent un parany perquè el preu d’arribar a la tanca sigui molt més alt que l’acordat. Després de cinc mesos de viatge, arriba a la tanca.

“Un espectacle brutal i necessari” Avui, 8 d’agost de 2008

Mención especial en teatro en la Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca 2008

Premi de la Crítica Serra d’Or de teatre 2009 “per la seva capacitat de risc en la construcció d’una obra personal”