Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

3 de nov. 2008

"Doble contra senzill"La producció estrena d'El Celler d'Espectacles arriba a l'Escorxador aquest dimecres, dia 5 de novembre de 2008 a les 21 h.

Doble contra senzill, dirigida per Miquel Gòrriz a partir de textos de Maria Barbal, parteix dels relats "Primavera íntima", "Com dues gotes d’aigua" i "Boira", que "s’entrelliguen com a moviments d’un mateix concert. Sota la seva melodia, flueix una delicada emotivitat, una lúcida reflexió i un sentit de l’humor molt subtil: els harmònics de la veu de Maria Barbal."

El Teatre al BAD de Bilbao


Aquests dies també ha tingut lloc el BAD (Antzerki eta Dantza Graikidearen Jaialdia o Festival de Teatre i dansa contemporània de Bilbao), que celebrava 10 edicions. L'Escorxador també hi ha assistit. Entre les representacions destacables per a Lleida hi havia l'obra del Xavier Bobés, guanyador del 6è Premi de Projectes d'Arts Escèniques de Lleida 2005 amb la companyia Playground, El rei de la soletat, un espectacle "de teatre visual que presenta un univers ple d'amagatalls, estructures decadents i personatges solitaris."
Lleida, així com la Xarxa Transversal d'Activitats Culturals, van estar presents també a les taules de treball "La programación y las nuevas escenas en Euskal Herria" i "Experiencias de Programación Contemporánea Estable", amb la red Vasca de Teatros Sarea.

L'actriu María Jerez, a qui podrem veure a l'Escorxador amb El caso del espectador aquesta temporada 2008-2009, presentava la seva pel·lícula The Movie, a partir del projecte The neverstarting story.

El Teatre a la Fira Mediterrània de ManresaAquest cap de setmana, hem anat a l'onzena edició de la Fira Meditarrània. L'eslògan de la fira és: "hi veuràs de tot" i, la veritat, és que més raó no pot tenir. Música, teatre, dansa, circ, titelles, itinerants... De tot i variat. Clar és també que tot vol seguir una línia estricta d'espectacle d'arrel tradicional, tot i que en algun cas la línia es veu borrosa.

Vam veure la companyia La Mandarina, amb l'Ombra avorrida, espectacle de dansa per a nens i nenes. El Manel Camp amb el Miquel Gil i la Factoria Mascaró en el muntatge Vellut, que feia un recorregut de cançons revisitades (Ovidi Montlló, Grup de Folk, fados... entre altres). A la taverna de la Fira, mente fora diluviava, vam escoltar els Groullers i els Tazzuff, en aquesta última formació, tocava l'Adrià Grandia, un crack de la viola de roda a qui ja vam poder escoltar l'any passat en un Versos de Temporada amb la Laia Noguera.
La pluja va deslluir la Fira, divendres a la tarda es van haver de suspendre tots els actes de carrer i ens vam quedar sense veure els Nats Nus.

L'endemà dissabte vam esternar el matí, i algun raig de sol, amb el Zum Zum i el nou Triki Triki, una proposta de carrer, ambientada al segle XVI que posa en boca d'uns joglars tres contes populars. Un encert en la posada en escena i en la música, una agradable sorpresa.

A la tarda vam escoltar l'orquestra Fireluche al Conservatori, una orquestra formada per deu músics i un centenar d'instruments que van des del violí fins a ferralla... Després vam veure el Portàtil Circ dels Fes-t'ho com vulguis, un petit espectaclet de manipulació i de molta proximitat.
Per acabar la fira vam veure un bocinet dels "Quicos": El Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, a la plaça Major, on presentaven el seu disc Oco! I per acomiadar-nos de Manresa, l'Àngels Margarit ens va donar la seva particular lliçó de georgafia a l'auditori de Sant Francesc amb Geografies, acompanyada de veus mediterrànies com ara Sor Marie Keyrouz o Oum Kalzoum.

I per la por a mullar-nos, la Margarida va assistir dissabte a Bellpuig a l'assaig de Pecats grans i menors, de la companyia Dimitri Ialta, que actuaven el diumenge a la Fira, una proposta centrada en la vida del trovador català Guillem de Berguedà.

Una Fira passada per aigua, però no aigualida.