Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

27 de març 2011

"Plecs" és circ, teatre música i paper

Plecs de la companyia Enfila't
Diumenge, 3 d'abril de 2011 a les 19 h

Durada 1 h, preu 16 € (menors de 12 anys de franc, però cal recollir entrada igualment)

Paper, lleugeresa, equilibri o desequilibri... Plecs és molt més que un simple espectacle de circ.
La companyia Enfila’t utilitza el llenguatge del teatre, el circ, la música i el moviment per parlar-nos de plecs de paper, una metàfora dels canvis, de les metamorfosis a què estem sotmesos en aquest món tan variable.
El Teatre Municipal de l’Escorxador presenta aquesta original obra que va ser distingida com a millor espectacle de circ de sala en la primera edició dels Premis del Circ de Catalunya 2010.


El Cablípside
Un teló gegant de paper escup els quatre protagonistes: un músic i tres acròbates que es troben en un escenari de paper. Intenten seguir la partitura entre cordes, tecles, tubs i tisores, quan, des del teló de fons, des del silenci, un artefacte es precipita escenari avall, desafiant l’equlibri. Es tracta del Cablípside, un giny mecànic (també anomenat Paquita), que es converteix en el cinquè en discòrdia. Bascula perillosament i al seu damunt els acròbates ballen, giren, es pleguen i afegeixen desequilibri al desequilibri.

Una proposta original i espectacular, perfecta per a tots els públics.

Plecs es va estrenar al Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, a Reus el maig de 2010 i, després de passar pel Teatre Nacional de Catalunya el Nadal passat, ara arriba a Lleida.