Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

22 de gen. 2009

"Tangram" de Toc de Retruc, dissabte 24 de gener de 2009, a l'Espai 3

El Tangram, també conegut com a taula de la saviesa o bé taula dels set elements, és un conegut trencaclosques d’origen xinès, l’objectiu del qual és reproduir una figura proposada fent
servir les set peces de què consta. Té alhora llibertat total per construir diferents figures. Això en fa un joc que desenvolupa enormement la creativitat. També es diu que el Tangram té el seu origen en les representacions teatrals que tenien lloc a l’antiga Xina. Es feien generalment amb titelles, de manera que es podien representar tant objectes inanimats com animals o persones en moviment.
Tangram és també el nom del nou muntatge de TOC DE RETRUC, la seva base és el mateix concepte de joc: juguem a jugar, no només amb les figures que podem anar formant amb la Taula, i que es converteixen en objectes que cobren vida, sinó amb tots els elements que ens trobem a escena: així el joc escènic es barreja amb el joc musical, formant un mosaic d’escenes on la plàstica, el ritme, la música i la interpretació ens transporten a un món de fantasia, conformant un espectacle d’una gran força i bellesa sonora i visual que no deixarà indiferent el jove públic a qui va especialment adreçat.
Tangram està intrepretat per cinc actors, alhora músics i ballarins i està adreçat a públic familiar sense limitacions d’edat.