Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

3 de nov. 2008

El Teatre a la Fira Mediterrània de Manresa



Aquest cap de setmana, hem anat a l'onzena edició de la Fira Meditarrània. L'eslògan de la fira és: "hi veuràs de tot" i, la veritat, és que més raó no pot tenir. Música, teatre, dansa, circ, titelles, itinerants... De tot i variat. Clar és també que tot vol seguir una línia estricta d'espectacle d'arrel tradicional, tot i que en algun cas la línia es veu borrosa.

Vam veure la companyia La Mandarina, amb l'Ombra avorrida, espectacle de dansa per a nens i nenes. El Manel Camp amb el Miquel Gil i la Factoria Mascaró en el muntatge Vellut, que feia un recorregut de cançons revisitades (Ovidi Montlló, Grup de Folk, fados... entre altres). A la taverna de la Fira, mente fora diluviava, vam escoltar els Groullers i els Tazzuff, en aquesta última formació, tocava l'Adrià Grandia, un crack de la viola de roda a qui ja vam poder escoltar l'any passat en un Versos de Temporada amb la Laia Noguera.
La pluja va deslluir la Fira, divendres a la tarda es van haver de suspendre tots els actes de carrer i ens vam quedar sense veure els Nats Nus.

L'endemà dissabte vam esternar el matí, i algun raig de sol, amb el Zum Zum i el nou Triki Triki, una proposta de carrer, ambientada al segle XVI que posa en boca d'uns joglars tres contes populars. Un encert en la posada en escena i en la música, una agradable sorpresa.

A la tarda vam escoltar l'orquestra Fireluche al Conservatori, una orquestra formada per deu músics i un centenar d'instruments que van des del violí fins a ferralla... Després vam veure el Portàtil Circ dels Fes-t'ho com vulguis, un petit espectaclet de manipulació i de molta proximitat.
Per acabar la fira vam veure un bocinet dels "Quicos": El Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, a la plaça Major, on presentaven el seu disc Oco! I per acomiadar-nos de Manresa, l'Àngels Margarit ens va donar la seva particular lliçó de georgafia a l'auditori de Sant Francesc amb Geografies, acompanyada de veus mediterrànies com ara Sor Marie Keyrouz o Oum Kalzoum.

I per la por a mullar-nos, la Margarida va assistir dissabte a Bellpuig a l'assaig de Pecats grans i menors, de la companyia Dimitri Ialta, que actuaven el diumenge a la Fira, una proposta centrada en la vida del trovador català Guillem de Berguedà.

Una Fira passada per aigua, però no aigualida.